Nordic Rack and Office

Skandinaavinen design, funktionaalisuus ja ajankäyttö.

Meitä inspiroi pohjoismaalainen kaunis luonto, käytännöllisyys ja suorituskyky.

Vuosisata sitten suo ja kuokka pitivät Jussin ja Justiinan hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa.

Nykypäivän toimistotyö ei ylläpidä fyysistä suorituskykyä, vaan harjoitteet täytyy tehdä erikseen ensin siirtymällä harjoittelupaikkaan ja maksaa siellä vielä erikseen harjoittelusta. Vai täytyykö? 

Eihän kuntoilua/voimaharjoittelua tarvitse tehdä pelkästään kuntosalilla ja miksi kuntoiluvälineet eivät voisi olla osana designia ja toimiston sisustusta? Tämä kysymys on mietityttänyt jo pidempään yrityksen perustajia Lauri Hulkkosta ja Jukka Mäennenää.

Tutkimukset osoittavat että fyysisellä ja henkisellä hyvinvoinnilla on yhteys.

Ongelma ja sen ratkaiseva konsepti

Laji- ja voimaharjoittelu on ollut yli 20 vuotta kiireisten perustajayrittäjien arkea.

Globaalin pandemian pitkittyessä 2020 ja oman turvallisen kuntosalin ollessa kiinni voimaharjoittelun ongelman ratkaisemiseksi piti kehittää uusi konsepti.

Aktiiviselle kuntoilijalle ja oman lajin suorituskyvyn ylläpitämiseksi voimahäkki on yksi tärkeimpiä harjoitteluvälineitä. Kompakti urbaani asuminen ei kuitenkaan mahdollistanut etätyö toimistopöytää ja kuntoiluvälineitä samaan huoneistoon. Hetkinen nehän vie saman verran lattia pinta-alaa? 

Aluksi tutkimme kaikki olemassa olevat vaihtoehdot ja totesimme, ettei markkinoilta tosiaankaan löydy toimistopöydän ja voimahäkin yhdistelmää. 

Kalusteita ja mekaniikkaa vaativiin kohteisiin suunnitelleena Lauri alkoi pohtia mekanismia työpöydän ja voimahäkin yhdistämisestä yhdessä voimavalmentaja Jukka Mäennenän kanssa.  Kalusteen pitäisi olla sellainen, että se mahtuisi kompaktisti olohuoneen tai työhuoneen nurkkaan työpöydän tilalle. Monitoimikalusteen design pitäisi olla mahdollisimman huonekalumainen jotta se voisi olla osa kodin tai toimiston sisustusta. Alusta asti vaatimuksena oli että työpöytä pitäisi pystyä muuttamaan alle minuutissa voimahäkiksi.

10 kuukauden suunnittelu- ja testaustyön tuloksena syntyi Nordic Rack. 

Nordic Rack monikäyttökaluste on suunniteltu palvelemaan niin aktiivi- ja kilpaurheilijan harjoitteluvaatimuksia, että toimistotyöläisen päivittäiseen arkeen ja taukoliikuntaan.

Jukka ja Lauri ovatkin omalla esimerkillään pyrkineet luomaan ilmapiiriä jonka avulla Suomessa huippu desiginin valmistaminen olisi mahdollista.  Suomalaisen työn arvostus ja mahdollisuus luoda työpaikkoja Suomeen ovat molempien yrittäjien selkeä tavoite.  Suomalainen työ on laadukasta ja luotettavaa. Tämä näkyy myös tuotteiden toimitusvarmuudessa positiivisesti. 

Määrätietoisena ja globaalia hyvinvointia edistävänä tavoitteena on rakentaa Nordic Rackistä kansainvälinen design vientituote ja  menestystarina, jossa yhdistyy  Skandinaavinen design, funktionaalisuus ja ajankäyttö.

Säästä aikaa ja luontoa. Voi hyvin, liity joukkoomme ja treenaa kanssamme käyttäen Nordic Rackiä.