Aktiivista oppimista Kampuksella

Opiskelijoiden hyvinvointi on Gradialla keskiössä – Nordic Rackin avulla aktivointia ja Nanopalautumista oppimiseen!

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia uudistaa oppimista ja työelämää. Gradian tavoitteena on luoda kaikenikäisille opiskelijoille ja yritysasiakkaille mahdollisuuksia oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Innovatiivisella kampuksella halutaan kokeilla uusia, oppimista tukevia ratkaisuja.

Nordic Rack on ollut kolme kuukautta opiskeluympäristöpilotissa Jyväskylän Gradian Kampuksella. Yhteistyöpilotin tavoitteena on saada monipuolisesti opiskelijoiden kokemuksia Nordic Rackin käytöstä oppimistilanteissa. Kaluste onkin ollut aktiivisessa käytössä media-alan opiskelijoiden työtiloissa. Lisäksi kalustetta on käytetty myös funktionaalisena tilaelementtinä graafisen suunnittelun kurssilla ja valokuvauksen näyttötöissä.

Muutaman sekunnin rentouttavat tauot roikkumalla oppituntien välissä parantavat keskittymistä. Kevyet taukokyykyt ja kehoa aktivoivat liikkeet näyttäisivät vaikuttavan positiivisesti energiatasoihin koulupäivän aikana..

”Hyvä motoristen taitojen hallinta ja hyvä lihaskunto tukevat työmuistia ja matematiikan osaamista”

kertoo opettaja Maria Koski viitaten Likesin 9/2021 julkaistuun tutkimukseen. Lue lisää tutkimuksesta LIKESin sivuilta.

Nordic Rackin ja Gradian opiskelijoiden yhteinen hyvinvointipilotti jatkuu kevääseen 2022 , ja raportoimme tuloksista tarkemmin myöhemmin lisää.

Kuvat: Polina Artemenko